Aktualno

Postavitev masivne lesene brunarice

Konstrukcija brunarice je sestavljena iz lepljenih polokroglih brun dimenzije 18x18 cm, katera so bila obdelana na računalniško vodenem stroju. V notranjosti prevladuje lepljen les, v katerega so nevidno vstavljene inštalacije. Izjema pa so zunanje stene, katera so dodatno izolirana in zaprta z dvojno mavčnokartonsko oblogo.

Gre za brunarico klasične zasnove, pri kateri je bil poseben izziv vključiti trende sodobnega bivanja. Tu gre za odprt tloris pri katerem so združena dnevna soba, kuhinja ter jedilnica in za ustrezno umestitev panoramske stene.Hiša iz križem lepljenih plošč

Objekt stoji v mestu Pliberk na avstrijskem Koroškem. Tako, da se je naše podjetje premierno predstavilo na avstrijskem trgu in s tem pridobilo vso potrebno dokumentacijo.

Konstrukcija objekta je v celoti sestavljena iz križem lepljenih plošč, katere nam omogočajo premagovanje večjih razponov, odlično potresno in požarno varnost. V notranjosti je nekaj sten vidne kvalitete, kar seznani uporabnika o tipu konstrukcije. Hiša ima prav tako odprt tloris pri katerem so združena dnevna soba, kuhinja in jedilnica. Ta skupni prostor ima obilico dnevne svetlobe in se ovija okrog odprtega stopnišča, katerega konstrukcija je prav tako iz križem lepljenih plošč.

Pričetek gradnje: 1.7.2016

Datum slike: 1.8.2016 (Konstrukcija, stavbno pohištvo, streha,fasada, izvedba strojnih in elektro inštalacij, suhomontažna dela)

Izgradnja novega lesenega objekta (brunarice) – Šola smučanja na krvavcu

Brunarica stoji na območju Rekreacijskega turističnega centra Krvavec in sicer ob vstopni točki na štirisedežnico Tiha dolina. Lokacija ponuja dih jemajoč pogled na Ljubljansko kotlino z njenim celotnim hribovskim in gorskim zaledjem. Gre pa za brunarico klasične zasnove, katera bo služila kot toplo zavetje učiteljem smučanja in deskanja na snegu.

Objekt je sestavljen iz lepljenih polokroglih brun. Vsi konstrukcijski spoji in detajli so izvedeni na računalniško vodenem stroju. Zaradi neugodnih vremenskih razmer so stene enostransko obložene z izolacijo in zaprte z leseno protipožarno oblogo. Celotna brunarica pa stoji na jekleni konstrukciji.

POSEBNOST: Brunarica je za 6 metrov dvignjena od tal

INDIVIDUALNOST PO VAŠI MERI

Gradnja hiše je življenjski projekt, kateri naj bo prilagojen vašim potrebam in željam. Naredimo vam hišo vaših sanj, ki je pravilno umeščena v prostor, izdelana po najsodobnejših merilih varčnosti ter iz zgrajena iz okolju prijaznih materialov.

V podjetju VEKOhiše strmimo k inovacijami in izboljšavami na področju lesene gradnje. Okoljske zahteve nas usmerjajo v čim večjo uporabo naravnih materialov. Dobra praksa je uporaba toplotnih izolacijskih plošč narejenih iz naravnih lesenih vlaken.

Lesena gradnja je gospodarna, tehnološko preizkušena, nadzorovana in cenovno ugodna rešitev. Predvsem pa je lesen objekt suh, kar omogoča prijetno in zdravo bivanje takoj po izgradnji.

RAZLOGI ZA VEKOhišo

Vsaka hiša je unikatna, prilagojena vašim potrebam in željam. Naredimo vam hišo vaših sanj, ki je pravilno umeščena v prostor, izdelana po najsodobnejših merilih varčnosti ter iz zgrajena iz okolju prijaznih materialov. VEKOhiše sodijo med nizkoenergijske hiše. Za ogrevanje in ohlajanje porabijo malo energije. Zunanji ovoj je obdan s kakovostno toplotno izolacijo, vgrajeno je kakovostno stavbno pohištvo, kar privede do energetske učinkovitosti. Hkrati pa je omogočeno prijetno in zdravo bivanje.

Prednost lesenih hiš je hitra gradnja. To nam omogoča dobra predpriprava in izdelava posameznih elementov v tovarni. Tako ni na gradbišču nepotrebnega gradbenega materiala.

So izredno potresno varna, to jim omogoča njihova lahkost. Les odlično prenaša vlečno, tlačno in upogibno silo, kar je nasprotno z betonom ki prenaša le visoko tlačno silo.

VEKOhiše zagotavljajo visoko požarno varnost. Vemo da je les gorljiv material, vendar ob večjih prerezih se na površini ustvari pooglenela plast, ki predstavlja samozaščito pred gorenjem.

Hiša izvajamo iz okolju in zdravju prijaznih materialov. Posledica je prijetno in zdravo bivanje. Les ne oddaja škodljivega sevanja, prav tako pa z mavcem uravnavata zračno vlago v prostoru. Cementno-vezane plošče imajo visoko specifično težo, kar jim omogoča odlično zvočno izolativnost, požarno odpornost in so nedovzetne za vlago. VEKOhiša je lesena stavba, ki diha, saj je les difuzen, kar pomeni, da prepušča zrak v obe smeri.

Stene so tanjše od tistih pri klasični gradnji, kar poveča do približno deset odstotkov uporabne površine.

Imamo tudi svojo linijo stavbnega pohištva (okna, vrata, panoramske stene, vhodna vrata,…), kar zagotavlja dovršeno izvedbo ovoja stavbe.

TERMODINAMIKA OKEN

Da boste izbrali prava okna je dobro poznati osnove termodinamike oken. Princip izračuna nam predpisujejo evropske norme. Za pravilno razumevanje je potrebno poznati osnovne pojme in formule.

Uf – faktor toplotne prehodnosti (W/m2K)
G – prispevek sonca
Uf - faktor toplotne prehodnosti okvirja (angleško: frame)
Ug- faktor toplotne prehodnosti stekla (angleško: glass)
Uw - faktor toplotne prehodnosti celotnega okna (angleško: window)
Ψ – linijske izgube
Ψg – prehod toplote skozi rob stekla
Ψvgradnje – prehod toplote skozi robni del vgrajenega okna
A – površina
Aw – površina okna (Aw=Ag + Af)
Ag – površina stekla
Af – površina okenskega okvirja
Ig – dolžina robnega dela stekla

Pokličite nas na 040 187 573 ali POŠLJITE POVPRAŠEVANJE